si tukang kutuk berkutu

Dalam duduk mengadap Facebook nih . Tiba tiba baca laaa wallpost someone nih . Dia punya mengutuk orang bertudung bukan main lagi , sakit pulak hati tengok . Even kau freehair sekali dosa juga , tak semua orang bertudung perangai teruk . Aku rasa orang yang bertudung nih lebih ingat kat Allah sebab tiap kali nak pakai tudung niat dia orang nak tutup aurat . Kalau perangai dia teruk pun , itu hal dia . Tapi tak perlu nak buruk-buruk and kutuk orang yang bertudung. Perangai baik kalau freehair tak guna jugak , dosa tetap dosa . Sah laa kau nih otak tak pernah nak pikir panjang , aku rasa better kau pergi class agama . tambahkan pengetahuan kat otak kau tuh banyak-banyak pasal agama. bukan nak kata aku nih kuat agama ke apa , tapi ada otak boleh pikir kan ? Kalau kau setakat nak cakap pasal maruah orang baik tak payah . well , orang tahu kau PANAS , so jangan nak post itu ini buat orang bertambah benci dekat kau . Paling tidak statement kau semua nya tak betul . Duduk mengata sana sini tak berguna , pergi belajar lagi bagus . Panas lak aku bila baca . Adik oii , pikir elok-elok eaa....

No comments:

Post a Comment