RESEPI APA ?


hello ! 
today saya belajar buat vadeyy with my mum .
Akhirnya tahu jugak nak buat macam mana .
Before this sibuk dekat kolej nak makan benda nih , 
tapi tak tahu nak buat macam mana .
at last tahu pun , nanti saya nak try buat laaa . ehehe
simple jek nak buat nyaaa ! 

bahan-bahan :
kacang dhal , bawang besar daun kari , cili kering or cili merah , jintan manis dan garam .

cara membuat :
kacang dhal rendam selama 4jam , kemudian mesin jangan terlalu hancur .
next , masuk kan kacang dhal yang telah dimesin bersama bawang merah , cili merah , daun kari dan garam .
kemudian jadi , HAHHA



No comments:

Post a Comment