share something easy



HYE EVERYBODY ! 

assalamualaikum kepada semua yang baca entry saya nih 
hari nih saya puasa ganti , almaklum lah nak puasa dah kan .
Moga bulan Ramadhan kali ini cukup bermakna :)

for today menu berbuka me and eza decided nak buat pizza sendiri
and akhirnya jadi jugak pizza kita orang , and rasa dia totally superb ! 
the best okay sama jek rasa dengan pizza hut . hahaha

and for those yang nak recipe tuh meh sini saya boleh share dengan korang
for the first thing korang kena ada adalah OVEN . hahaha

bahan-bahan :
  • roti ( roti gardenia pun boleh )
  • cheese ( saya guna cheese Mozarella )
  • bawang ( potong dadu )
  • tomato
  • cili yang besar tuh ape nama eaa ? sorry tak tahu pulak .
  • sosej / hotdog / pape jek yang korang minat nak letak
  • mayonis 
  • blackpapper
  • sos tomato ( prego )
  • nenas 

cara-cara nak buat dia :

  • first , korang amek roti sekeping then sapukan sos tomato Prego tuh macam buat roti kaya . hehehe
  • then korang letak topping , first letak bawang , then letak sosej , letak cili , letak tomato , letak nenas .
  • pastu lepas da letak topping korang letak mayonis atas tuh then letak blackpapper sikit untuk tambahkan rasa .
  • then korang letak cheese untuk yang last sekali 
  • then masukkan dalam oven and bakar ! 
pasti korang akan dapat hasil yang menarik , kalau tak percaya marilah cuba . Pizza buatan sendiri tak susah mana pun :) sama jek rasa macam pizza yang lain . SELAMAT MENCUBA YA !!









No comments:

Post a Comment