Dear Husband,

Assalamualaikum dear blog :)
Sekian beberapa bulan tak update blog private nih...
Baru hari ini ada kesempatan nak update blog...
About my pregnancy...
Almost 38 weeks right now and bila bila masa je boleh terberanak...
But at 36 weeks, doctor detect that my baby songsang...
Terkejut + risau on that time...
orang kata masih sempat lagi dia pusing..
Always pray to Allah agar baby pusing balik and duduk pada tempat yang betul.
Puas pujuk my baby nih pusing... Risau.
and kelmarin ,  26 May 2016 kena refer to hospital.
So I choose Hospital Shah Alam Selangor (HSAS)
Jumpa pakar , memula scan... and memang nampak baby songsang.
Doctor try to check air ketuban , if okay boleh pusingkan baby.
Tapi sayangnya air ketuban sikit on that time. Only 7...
Doctor tak boleh nak buat ape melainkan caeser.
Then datang another doctor pakar nak check me....
But buat CTG dulu for 20 minutes. Jantung baby okay... Alhamdulillah.
Then scan untuk kali kedua check air ketuban still same.
The solution is.... CAESER.
Aku redha , aku terima andai ini jalan yang terbaik buat baby and diri sendiri.
Husband pun terima saje.
Due date patutnya on 22 June 2016 (Nuzul Al Quran)
But now kena admitted hospital on 6 June 2016 ( 1st Ramadan )
Operation will be on 7 June 2016.
Husband day by day , tak jemu bagi semangat :(
I must be strong ! 
Kalau saya ada salah silap, mohon ampunkan dosa saya dari hujung rambut hingga hujung kaki abang.
Sayang , sayangkan abang sangat sangat.
Even next week abang outstation , sayang harap sayang kuat.
For my baby... Mudah mudahan semuanya berjalan lancar.
One weeks left... Be prepared mental semua.
 
 
 
Ya Allah . aku serahkan semuanya pada Engkau.
 Engkau Yang Maha Berkuasa lagi Maha Mengetahui mana yang terbaik
 buat anak dalam kandungan ini dan juga diri ku.
 Kau permudahkan lah segala urusan kami Ya Allah.

1 comment: